Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

 
Αρχική Σελίδα
Ανακοινώσεις
Συχνές ερωτήσεις
Εκπαιδευτικά Βίντεο
Εγχειρίδια Χρήσης
Σύνδεσμοι
Demo Προγράμματος
Επικοινωνία

Είστε επισκέπτης
ΕίσοδοςΓια γενικές πληροφορίες για την εταιρία μας επισκεφτείτε μας στο
www.csa.com.grΚατεβάστε το online εργαλείο υποστήριξης

Υποστήριξη CSA Υποστήριξη CSA


© CSA 2011
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΗΔΙΚΑ
Παρασκευή 22/08/2014 12:12 μμ

Αγαπητοί πελάτες,

Σας προωθούμε την ενημέρωση που λάβαμε από την ΗΔΙΚΑ σχετικά με την εκτέλεση των συνταγών μέσω API.

<<Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αρ. 62494/15-07-14 (ΦΕΚ1920/Α/16-07-2014) από το απόγευμα της 21/8/2014 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης κατά την εκτέλεση συνταγών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αν ο φαρμακοποιός επιλέξει φάρμακο ακριβότερο της φθηνότερης τιμής φαρμάκου, εμφανίζεται μήνυμα ενημέρωσης και συγκατάθεσης του ασφαλισμένου. Επίσης ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υπογράφει σε ειδικό χώρο στο έντυπο της εκτελεσμένης συνταγής ότι ενημερώθηκε και επιθυμεί να λάβει ακριβότερο φάρμακο.

Οι φαρμακοποιοί που εκτελούν συνταγές μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων φαρμακείων (API) θα πρέπει είτε να εκτελούν συνταγές με ακριβότερα φάρμακα μέσω της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, είτε να συμπληρώνουν στο έντυπο της εκτελεσμένης συνταγής το κείμενο χειρόγραφα προκειμένου να υπογράψει ο ασφαλισμένος ότι ενημερώθηκε και επιθυμεί να λάβει ακριβότερο φάρμακο>>.

Το σχετικό κείμενο που πρέπει να εισάγεται αν είναι δυνατόν στον μέσον του κάτω μέρους της συνταγής (για να δείτε το υπόδειγμα κάντε κλικ ΕΔΩ) είναι:

Ενημερώθηκα από το φαρμακοποιό για το

χαμηλότερης τιμής φάρμακο και επιθυμώ

να λάβω ακριβότερο φάρμακο.

(ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ)Επιστροφή